Nodul la cravată – modalități și instrucțiuni

Exista mai multe modalitati de a lega nodul la cravata, in functie de tipul de cravata, de tipul de eveniment pentru care ati pus cravata si de stilul personal.

Gasiti o varietate de cravate din matase si brocard aici.
Nodul simplu

Este cel mai des folosit. Dacă ești dreptaci, privește imaginile ca și cum te-ai uita în oglindă. Adică partea lată a cravatei este în dreapta. Începi poziționând cravata astfel încât capătul lat să fie mai lung decât cel îngust.

Pasul 1. Capătul lat se încrucișează pe cel îngust.

Pasul 2. Se trece capătul lat prin spatele celui îngust, astfel încât să ajungă în dreapta cu partea din spate orientată anterior.

Pasul 3. Se trece capătul lat înapoi în partea stângă prin fața capătului îngust, făcând o buclă care se menține pentru a fi folosită la final. Apoi se trece capătul lat printre gât și nod.

Pasul 4. Se introduce capătul lat prin bucla făcută anterior.

Pasul 5. Se aranjează nodul pentru a-i da o formă regulată.

De știut: când nodul e făcut corect cele două părți ale cravatei ar trebuie să aibă aceeași lungime și să ajungă imediat deasupra cataramei curelei de la pantaloni. Acest sfat este valabil pentru bărbații care au o înălțime normală. Pentru cei foarte înalți (peste 1,90 m) cele două capete nu pot fi egale, cel mic fiind mai scurt. În acest caz e indicat să se Nodul simplu

Nodul dublu- Windsor

Mai este denumit și nodul ”Full Windsor” sau ”Dublu Windsor”, după numele celui care a consacrat acest mod și anume Ducele de Windsor. Este o modalitate de a face nod la cravată care se află pe poziția a doua, după modelul simplu. Fiind mai mare este indicat pentru cămășile cu guler stil italian sau pentru cravatele subțiri din mătase. Iată care sunt pașii:

Pasul 1. Cravata se înfășoară în jurul gulerului, iar partea lată se ține cu mâna stângă. Se înfășoară fața cravatei peste partea din dreapta. Acum se stabilește și lungimea părții subțiri a cravatei, care e recomandat să fie de 1,5 -2 ori mai scurtă decât partea lată (fața). Pasul 2. Nodul cravatei se continuă cu înfășurarea părții late a cravatei peste partea subțire din dreapta. După această mișcare partea lată a cravatei se va afla în dreapta.

Pasul 3. Cravata se trece prin fața părții subțiri din dreapta jos în partea stângă. Acum, fața cravatei rămâne în stânga.

Pasul 4. Se trage cravata prin spațiul dintre cravată și guler. Se coboară partea lată prin nodul făcut înainte, ca în imagine, iar cravata se trage toată în jos, cu grijă ca să nu se strice nodul sau să se îndoaie cravata.

Pasul 5. Ajustarea nodului se face prin tragere de partea subțire și părțile laterale care intră sub gulerul cămășii.

Nodul Half-Windsor

Acest nod este o jumătate din nodul Windsor. Este mai dificil de făcut ca nodul simplu. Se potrivește pentru cravatele subțiri, care cad ușor pe corp sau la cămășile descheiate.

Pasul 1. Se înfășoară cravata în jurul gulerului și se ține cu partea lată în dreapta (în oglindă).

Pasul 2. Se înfășoară apoi fața cravatei peste coada din partea stângă, iar în momentul în care ajunge jos, se trece peste coadă în partea dreaptă.

Pasul 3. Acum se ajustează lungimea cravatei. Este recomandat ca lungimea cozii (partea îngustă) să fie de 1,5 – 2 ori mai scurtă decât cea a feței (partea lată a cravatei).

Pasul 4. Nodul la cravată se continuă cu ridicarea feței cravatei pe sub coada din stânga. În acest moment, fața cravatei se află sus.

Pasul 5. Se coboară fața cravatei prin nodul făcut la pasul 1.

Pasul 6. Nodul este gata. Ajustarea nodului de cravată se face trăgând de coadă și de aripi (părțile care intră sub guler).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *